Apple lanseaza iPad Air 2

32

Apple a lansat iPad Air 2, cea mai subtire tableta din lume, cu 18% mai subtire decat versiunea precedenta de iPad Air. Tableta are o grosime de doar 1.6 milimetri, ceea ce inseamna ca daca pui doua una peste alta obtii grosimea unei tablete iPad normale.

 

Totusi, noul model de tableta al celor de la Apple nu aduce schimbari doar la nivelul grosimii. Ecranul este laminat optic, tehnica ce elimina micile spatii cu aer care se formeaza de obicei intre straturile ecranelor LCD. In plus, calitatea imaginii este imbunatatita multumita faptului ca exista mai putine reflexii interne. In plus, Apple a adaugat iPad Air 2 si un strat anti-reflex care va facilita folosirea tabletei in aer liber sau in spatii cu lumina intensa.

 

Procesorul iPad Air 2 este un A8X si are trei miliarde de tranzistori. De asemenea, procesorul ofera o performanta cu 40% mai mare si o performanta de 2.5 ori mai mare la nivel grafic. Apple sustine ca unele aplicatii ar putea rula de doua ori mai repede pe iPad Air 2 decat pe generatia anterioara a tabletei.

 

iPad Air 2 incorporeaza o noua iSight de 8 megapixeli cu o apertura de f/2.4 si 1.12u pixeli. In plus, camera este capabila de filamare fullHD 1080p si se bazeaza pe o noua metoda de procesare a imaginii inclusa in procesorul A8X. Tableta imprumuta modul HDR de la iPhone 6, este capabila de filmare HD in slow-motion si poate face timelapse-uri.

 

Si camera frontala (FaceTime HD) are un nou senzor si o apertura de f/2.2 care ofera cu 81% mai multa lumina. Utilizatorii pot suprinde atat imagini HDR cat si materiale video HDR. Conexiunea de tip LTE suporta acum conexiuni de 150Mbps si exista 20 de benzi LTE acceptate.

 

iPad Air 2 a primit si Touch ID. Utilizatorii pot in acest fel sa isi deblocheze tableta pe baza amprentei, dar si se autentifice pentru a face cumparaturi online. Desi imbunatatirile sunt extroardinare, Apple a facut clar faptul ca, deocamdata, nu exista suport pentru sistemul de plata Apple Pay.

 

Πηγή: Slashgear