Apple lanseaza cea de-a doua generatie iPad mini cu display Retina

29

Apple a lansat cea de-a doua generatie de tablete iPad mini cu display Retina. In ceea ce priveste designul noilor dispozitive compania urmeaza aceeasi linie cu care ne-a obisnuit deja. Totusi, component cheie si cea pe care Apple pune accent este display-ul.

Desi o serie de rapoarte aparute recent pe internet sugerau ca, din cauza unor probleme, cea de-a doua generatie iPad nu va primi display Retina anul acesta, Apple a vrut sa contrazica toate aceste zvonuri. Noua tableta iPad mini este echipata cu un ecran de 7.9 inci care ofera o rezolutie de 2048 x 1536 de pixeli, o imbunatatire clara fata de modelul precedent care oferea o rezolutie de doar 1024 x 768 pixeli. Desigur, pe langa performantele crescute clare la nivelul ecranului, cea de-a doua generatie iPad mini incorporeaza un procesor A7 x64, suport extins pentru conexiunea LTE, o camera foto de 5 megapixeli si o autonomie a bateriei de pana la 10 ore.

Cea de-a doua generatie a tabletelor iPad mini cu display Retina va fi comercializata la un pret de pornire de 399 de dolari. Apple a redus pretul la prima generatie de dispozitive iPad mini, astfel ca acestea se vand acum cu 299 de dolari. Compania a mai precizat ca livrarile pentru noua tableta iPad mini vor incepe in noiembrie.

 

Πηγή: BGR