Apple introduce autentificarea in doi pasi pentru FaceTime si iMessage

52

Apple a adaugat un element de securitate suplimentar serviciilor FaceTime si iMessage. Acum, aplicatiile de chat permit autentificarea in doi pasi.

 

Pe site-ul oficial al companiei este detaliat cum functioneaza sistemul, cine il poate folosi si cum poate aceasta optiune sa fie evitata de catre utilizatori. Apple face intotdeauna introducerea acestor elemente de securitate fara sa faca anunturi oficiale. Compania a actualizat pur si simplu pagina de pe site care se refera la autentificarea in doi pasi, acolo fiind precizat ca acest sistem va fi introdus in FaceTime si iMessage, insa nu s-au facut comentarii suplimentare. Foarte probabil, Apple a luat aceasta decizie pentru a limita preluarea ilegala a conturilor utilizatorilor de catre persoane rau intentionate. In urma incidentului cu care Apple s-a confruntat in cazul iCloud, cand au fost sustrase date de la mai multi utilizatori, se pare ca firma a inceput sa fie foarte precauta.

 

“Este foarte important ca numai tu sa ai acces la detaliile contului, la actualizarea parolei, la administrarea datelor stocate si la a te asigura ca te afli la zi cu serviciile iCloud, sau la a face achizitii din Apple iTunes. Autentificarea in doi pasi este o unealta care iti va tine detaliile Apple ID cat mai in siguranta posibil”, noteaza cei de la Apple in sectiunea de pe site.

 

Luna aceasta, un specialist in securitate a postat pe internet 10 milioane de parole de utilizatori. Miscarea a avut drept rol atragerea atentiei companiilor din domeniul tehnologiei asupra capitolului securitatii cibernetice si a invita la gasirea unor solutii pentru bresele periculoase. In plus, in trecut, acelasi specist a descoperit ca, desi exista servicii care au introdus autentificarea in doi pasi, unii dintre utilizatori inca se rezuma la a folosi parole simple, precum “123456”.

 

Πηγή: The Inquirer