Apple introduce autentificarea in doi pasi in iTunes

32

Utilizatorii care au instalat deja sistemul de operare iOS 9 pot sa descarce cea mai noua versiune a aplicatiei iTunes. Actualizarea aduce serviciul la varianta 12.3. iTunes 12 a fost lansat pentru prima data acum aproape 1 an, iar update-urile care au urmat au adus numeroase inbunatatiri.

 

De mentionat ca versiunea iTunes 12.2 a introdus in ecuatie si serviciul Apple Music, iar actualizarea catre 12.3 aduce si ea schimbari importante. Au fost remediate o serie de brese de functionare, a fost adaugat suportul pentru iOS 9 (dar si pentru inca nelansatul OS X El Capitan), dar si alte aspecte importante. Securitatea a fost imbunatatita prin adaugarea unui sistem de autentificare in doi pasi ceea ce face logarea cu Apple ID sa fie foarte sigura. Cei de la Apple au garantat ca datele utilizatorilor se afla in siguranta indiferent de platforma pe care decid sa o foloseasca, iar aceste masuri de securitate au inceput sa fie implementate ca urmare a scandalului din 2014 care a permis extrangerea din iCloud a unor fotografii ale celebritatilor.

 

Astfel, utilizatorii care decid sa activeze sistemul de autentificare in doi pasi pentru iTunes vor fi protejati nu numai de introducerea unei parole, ci si de “un dispozitiv considerat sigur” de la care utilizatorii vor putea primi coduri de verificare formate din patru cifre pentru a adauga un element de securitate suplimentar procesului de logare.

 

Πηγή: PocketNow