Apple inlocuieste bateriile unora dintre iPhone 5 din cauza unor probleme

20

Daca detineti un iPhone 5 a carui autonomie a bateriei s-a scurtat brusc, s-ar putea sa nu fiti singurii. Apple a lansat recent un program prin care inlocuieste bateriile dispozitivelor iPhone 5 vandute intre septembrie 2012 si ianuarie 2013.

 

Potrivit companiei, aceste dispozitive pot sa “suporte o scurtare a autonomiei sau sa fie nevoie sa fie incarcate mai des”. Ca si in cazurile precedente cand au existat probleme, cei de la Apple au facut disponibil si un validator care permite proprietarilor sa verifice daca dispozitivul (n.r – seria) pe care il detin face parte din cele afectate. In plus, compania va oferi banii inapoi utilizatorilor care au trebuit sa isi schimbe bateria, operatiune pentru care Apple cere aproximativ 79 de dolari.

 

Pe langa informatiile de mai sus, Apple a dat un comunicat separat prin care a anuntat ca aceeasi problema se regaseste “la un numar foarte limitat” de smartphone-uri iPhone 5S lansate recent. Deocamdata nu este clar daca cele doua probleme mentionate de companie au vreo legatura intre ele.

 

Πηγή: The Verge