Apple il concediaza pe seful diviziei Maps a companiei

88

Apple l-a concediat pe Richard Williamson, persoana care conducea departamentul care s-a ocupat de hartile prezente in sistemul de operare iOS 6. Aceasta decizie vine dupa ce, in urma cu ceva vreme, a fost concediat si cel care s-a ocupat de dezvoltarea sistemului de operare iOS, Scott Forstall. Acesta a fost dat afara pentru ca a refuzat sa isi ceara scuze pentru esecul aplicatie Maps, dezvoltata de Apple.

Aplicatia Maps a fost lansata in septembrie si a fost un dezastru pentru companie, intrucat oferea instructiuni bizare, informatii gresite si imagini de foarte proasta calitate. Aceasta lansare a avut loc dupa ce, in luna iunie, Apple anunta ca renunta la parteneriatul care ii permitea sa foloseasca Google Maps si isi va dezvolta propria aplicatie de cartare.

Eddy Cue, prim-vicepresedintele companiei a preluat responsabilitatea pentru Maps luna trecuta, in urma unor tulburari din interiorul companiei. Potrivit publicatiei Bloomberg, Cue i-a cerut ieri lui Williamson sa plece. Richard Williamson este angajat al Apple de aproximativ 10 ani.

Nu este clar daca R. Williamson va fi inlocuit direct cu altcineva sau, daca va exista o persoana inlocuitoare, cine va fi aceea. Deocamdata Apple se straduieste sa repare defectele pronuntate ale aplicatiei Maps si se foloseste de experti din afara companiei pentru a imbunatati sistemul de cartare.

Intre timp, Google a declarat ca lucreaza la o aplicatie care va contine harti, compatibila cu sistemul de operare iOS 6. Compania a mai sustinut ca noua aplicatie va fi lansata la inceputul anului viitor.

 

Sursa: TGDaily