Apple face disponibil pentru public OS X Yosemite beta

25

Apple a promis o versiune public beta pentru sistemul de operare OS X Yosemite, iar versiunea va deveni disponibila incepand cu data de 24 iulie. OS X Yosemite este o versiune pre-lansare si nu necesita un cont de dezvoltator de la Apple pentru a putea fi descarcata. Aceasta versiune va fi aceeasi pe care programatorii lucreaza pentru a-si crea aplicatiile inainte de lansarea oficiala.

 

Totusi, cei care doresc sa incerce versiunea public beta a OS X Yosemite vor trebui sa se grabeasca. Apple limiteaza numarul de activari pe care le permite pentru acest sistem de operare. Compania nu a oferit niciun fel de detalii cu privire la numarul de descarcari care vor putea fi facute, dar a precizat ca isi rezerva dreptul de a modifica acest numar in functie de cerere.

 

Apple OS X Yosemite aduce o serie de optiuni noi, printre care si functia de cautare Spotlight si AirDrop pe mai multe platforme cu suport pentru iOS, OS X si cea mai noua versiune a Safari. In plus, sistemul de operare aduce si un design asemanator iOS, cu ferestre complet translucide si o interfata schimbata. Din pacate, insa, pentru ca nu exista nicio versiune public beta pentru iOS 8, companionul OS X Yosemite, cele mai bune optiuni ale OS X Yosemite nu vor putea fi incercate. Spre exemplu, una dintre aceste optiuni este Continuity care permite unui smartphone iPhone sa trimita mesaje si sa initieze apeluri de pe un dispozitiv Mac.

 

De asemenea, Apple mai sfatuieste doritorii sa isi instaleze OS X Yosemite pe un dispozitiv Mac secundar pentru ca exista inca brese de fuctionare si bug-uri care ar putea crea probleme. Toate inconvenientele intalnire de utilizatori pot fi raportate catre Apple folosind unealta special integrata Feedback Assistant. Totusi, pentru cei care vor sa isi incarce sistemul de operare pe Mac-ul pe care il folosesc obisnuiti, Apple recomanda crearea unui back-up pentru toate datele, inainte de instalare.

 

Acestei versiunu public beta a Apple OS X Yosemite Apple ii va aduce actualizari periodice, pana cand va avea loc lansarea oficiala.

 

Πηγή: Slashgear