Apple este nevoita sa investigheze provenienta cositorului utilizat

29

Organizatia ecologista Friends of the Earth (FoE) a facut presiuni asupra celor de la Apple, pana i-a determinat sa cerceteze sursa cositorului utilizat in asamblarea dispozitivelor iPhone, iPad, iPod s.a.m.d.

FoE a pretins ca o mare parte a cositorului utilizat provine de pe insula Bangka, Thailanda. Insula este una dintre cele mai mari puncte de extractie a cositorului dar, conditiile de munca sunt departe de a putea fi numite omenesti. Un raport al FoE si The Guardian, publicat in Noiembrie 2012, mentiona ca anual se inregistreaza intre 100 si 150 pierderi de vieti omenesti, activitatile miniere sunt executate in mare parte de minori, iar procesul de extractie are un impact negativ asupra mediului.

In urma acestei sesizari, Apple a decis investigarea tuturor furnizorilor de componente ce utilizeaza cositor si a turnatoriilor de unde provine.

Organizatia Friends of the Earth i-a determinat pe cei de la Samsung sa marturiseasca in luna Aprilie 2013, ca sursa cositorului utilizat este insula Bangka.

Πηγή: engadget