Apple discută cu autorităţile din India posibilitate de a produce telefoane în ţara lui Raj Kapoor

- Adrian Ungureanu
286

Veşti interesante vin dinspre Apple. Aşa cum spune şi titlul, Apple vrea să producă iPhone-uri în India şi discută cu autorităţile posibilitatea de a deschide fabrici în ţara lui Raj Kapoor.

Poate sună puţin comic dar nu este. La fel ca şi China, India oferă avantaje similare. Este o economie dezvoltare, oferă forţă de muncă ieftină şi este a treia cea mai mare piaţă de desfacere din lume pentru producătorii de telefoane.

Diferenţă dintre China şi India este aceea că cea din urmă caută şi mai mult telefoanele ieftine, ceea ce înseamnă că pentru Apple nu este neapărat una din cele mai bune pieţe. Totuşi, măcar pentru forţa de muncă ieftină India este atractivă pentru Apple.

Un avantaj important pe care l-ar avea Apple strict legat de piaţa indiană, în comparaţie cu alţi competitori ar fi că şi-ar putea deschide propriile magazine. Legislaţia din India prevede ca o companie să aibă fabrici locale pentru a avea dreptul de a-şi deschide magazine în ţara lui Raj Kapoor.

Samsung şi Xiaomi au deja fabrici în India, iar cele două companii vând mai bine în China decât Apple, aşa că probabil oficialii de la Cupertino se gândesc că ar putea să-şi sporească prezenţa pe piaţa indiană, care aşa cum notam şi mai sus este a treia piaţă din lume.