Apple cumpara Cue pentru a concura cu Google Now

13

Apple a achizitioneaza asistentu personal pentru iOS Cue. Aceasta miscare a fost, cel mai probabil, facuta pentru ca Apple sa poata concura cu asistentul vocal Google Now. Cue foloseste un colaj de informatii extrase din e-mailuri, agenda telefonica si calendar si pregateste “o previzualizare a evenimentelor tale viitoare, facand legatura intre numere de telefon, adrese, bilete, invitatii, retete documente si multe altele.”

Cue este asemanator Google Now, iar utilizatorii pot sa conecteze la Cue si conturile de Facebook, Twitter, Dropbox si Reddit. Totusi, asocierea acestor conturi nu este permisa decat utilizatorilor care se aboneaza la varianta premium a aplicatiei, abonament care costa 50 de dolari pe an.

Deocamdata, Apple nu a confirmat oficial achizitia Cue, in schimb declarand presei obisnuita abordare: “Apple cumpara companii tech mici din cand in cand si, in general, nu discutam despre scopurile planurilor noastre”. Totusi, site-ul Cue pare a confirma achizitia intrucat vizitatorii sunt intampinati de un mesaj din partea creatorilor aplicatiei care anunta ca aceasta nu mai este functionala. Mesajul precizeaza: “Apreciem toata sustinerea voastra, a utilizatorilor, intrucat Cue s-a dezvoltat in ultimii ani. Totusi, serviciul Cue nu mai este functional. Utilizatorii Cue Premium care se inregistreaza cu ajutorul website-ului vor primi banii inapoi. Utilizatorii Cue Premium care s-au inregistrat prin aplicatia iPhone App pot cere despagubiri prin intermediul iTunes. Conform practicilor noastre de securitate, datele personale nu vor fi stocate, vor fi sterse. Ne cerem scuze pentru eventualele probleme. A fost o calatorie incredibila care nu ar fi fost posibila fara sprijinul vostru.”

In plus, site-ul de profil Techcrunch a publicat cateva informatii aditionale cu privire la aceasta achizitie a Cue de catre Apple. Astfel, se pare ca Apple a cumparat Cue pentru o suma “cuprinsa  intre 35 de milioane de dolari si 60 de milioane de dolari”.

Deocamdata nu este clar cum se va folosi Apple de noul serviciu Cue, insa este cert ca si Dropbox dorea achizitionarea acestei companii. Totusi, se pare ca Apple a fost mai rapida si i-a luat-o inainte.

Πηγή: The Inquirer