Apple cumpara Beats pentru 3 miliarde de dolari

25

Apple a confirmat recent vestea care a derutat toti analistii de tehnologie din domeniu: Apple a cumparat Beats Electronics. Zvonurile despre aceasta achizitie aparusera inca de la inceputul lunii si au fost confirmate atunci de publicatii si alte surse.

 

Ceea ce nu este clar este motivul pentru care Apple a facut o achizitie de 3 miliarde de dolari cu Beats, aceasta fiind cea mai scumpa tranzactie din istoria achizitiilor de firme. Unii dintre specialisti au vehiculat ca aceasta ar fi cea mai buna decizie luata de Apple de la inventarea iPad, in timp ce altii considera ca acesta ar putea fi inceputul sfarsitului pentru Apple. Nu este clar ce se va intampla, insa este clar ca aceasta achizitie este reala.

 

Serviciul muzical Beats va functiona separat de serviciul iTunes. Apple a mai declarat ca se asteapta ca tranzactia sa se incheie in cel de-al patrulea trimestru fiscal al anului. Pana atunci, insa, schimbarile au inceput sa apara, iar pretul pentru un abonament anual la Beats a scazut la 99 de dolari.

 

De notat mai este ca, odata cu aceasta cumparare, Beats Music devine prima aplicatie Android detinuta de Apple.

 

Πηγή: BGR