Apple confirma ca viitoarele versiuni OS X vor fi gratuite

15

Saptamana aceasta, Apple a lansat cifrele de vanzari si statisticile pentru trimestrul patru al acestui an si a adaugat cateva comentarii. Trimestrul patru al lui 2013 este cel care a inregistrat cele mai mari vanzari pentru dispozitivele iPhone. In plus, compania a anuntat ca si viitoarele versiuni de sisteme de operare Apple vor fi gratuite, la fel ca si recentul lansat Mavericks OS X.

Acesta confirmare vine dupa ce aparusera deja mai multe zvonuri in acest sens si are drept scop transformarea suitei de software-uri (si a sistemelor de operare pentru desktop) intr-o decizie usoara pentru cumparatori. Compania a mai anuntat ca aceasta miscare va genera profituri secventiale in valoare de 900 de milioane de dolari, datorate schimbarii politicii de actualizare (n.r – upgrade) si a banilor proveniti din serviciile care nu apartin Apple.

In plus, compania a dat declaratii si cu privire la modul in care aceasta libertate la nivel software va permite accederea la un alt nivel de competitie cu opozantii directi si cum se va reflecta acest lucru pentru consumatori. Apple a mai amintit cum si versiunile anterioare de software au fost gratuite si cum aceasta decizie este doar o extindere a acelei ideologii.

Motivul principal (pentru care facem aceasta miscare spre softuri gratuite) este de a oferi prin acest lucru o caracteristica a detinerii de dispozitive Mac si iOS. iWork a devenit cea mai bine vanduta aplicatie de productivitate de pe dispozitivele mobile, asa ca ne-am dorit ca toti utilizatorii sa aiba acces la cel mai recent software pentru a se bucura de cele mai bune optiuni. A fost o miscare curajoasa sa o facem gratuita (n.r – iWork). Altii cer 199 de dolari pentru fiecare dintre acestea – sistemul de operare si aplicatiile de productivitate. Am incercat sa facem asta parte dintr-o experienta completa, revenind la modelul Snow Leopard in ceea ce priveste sistemul de operare, iar aplicatiile iWork si iLife vor fi gratuite pe toate sistemele Mac noi”, informeaza Apple.

 

Πηγή: Slashgear