Apple castiga procesul intentat de Motorola pentru brevetul senzorului de proximitate

16

Comisia de Comert International din Statele Unite a dat castig de cauza companiei Apple in procesul de brevet intentat de Motorola pentru senzorul de proximitate prezent la iPhone 4. Sentinta a fost data in cursul zilei de ieri, conform informatiilor oferite de Bloomberg.

Procesul intre cele doua companii dureaza de aproape 3 ani, procesul fiind in derulare cand Google a achizitionat Motorola Mobility. Apple a reusit cu succes sa medieze confilcte legate de brevete si cu alti producatori de terminale pe Android cum ar fi HTC sau chiar Microsoft.

Motorola Mobility sustine ca Apple a incalcat drepturile pe care le detineau asupra a sapte brevete incluzand remindere de locatie, notificari pe mail, playere phone/video si chiar recunoasterea vocala de care dispune Siri.

Instanta a declarat ca cele doua companii nu au de gand sa isi rezolve problemele si folosesc aceste procese ca pe o strategie de business.

Reprezentantii companiei Motorola au declarat ca “Suntem foarte dezamagiti de acest rezultat si ne evaluam optiunile” insa cei de la Google nu au dorit sa comenteze victoria.

 

Πηγή: Bloomberg