Apple ar putea să nu mai instaleze OLED-uri pe telefoanele sale în 2017

62

Se pare că trecerea la panouri OLED a telefoanelor produse de Apple ar putea să nu mai aibă loc în 2017. Cel puţin, nu va fi vorba de o renunţare completă la clasicele panouri LCD, dacă analistul Ming-Chi Kuo, din cadrul companiei sud-coreene KGI Securities are dreptate şi Apple va lansa trei modele de iPhone în următorul an.

 

În teorie ar fi fost o decizie bună pentru Apple care dacă nu instalează sisteme de încărcare wireless, aşa cum am se vehiculează mai nou, compania americană va trebui să găsească o soluţie pentru a creşte autonomia bateriilor de pe telefoanele lor. OLED-urile au un consum mult mai mic decât panourile LCD, iar trecerea pe OLED ar fi fost benefică, fără ca Apple să facă alte eforturi.

 

Cei de la Wall Street Journal (WSJ) notează că planurile de a apela la această tehnologie din 2017 stă sub semnul întrebări. Principala problemă ar fi aceea a funizării unui număr consistent de panouri de acest tip, pentru a face faţă unei cereri ridicate de telefoane de la Apple.

 

LG Display, Japan Display şi Sharp companiile care produc panouri pentru telefoanele mobile încă nu au capacităţi de producţie suficient de mari pentru a putea satisface nevoile unui client precum Apple. Există o companie care ar putea face acest lucru, însă, la care compania americană nu ar apela. Poate unii dintre voi aţi ghicit. Este vorba de Samsung. Singurul producător de ecrane OLED cu capacităţi necesare pentru a face faţă unei comenzi foarte mari.

 

Nu este exclus deocamdată, ca măcar un model de vină cu panouri OLED, dar o asemenea decizie ar pune într-o lumină proastă, modelul sau modelele care vor veni tot cu LCD-uri la bord. Un iPhone dotat cu un ecran Super AMOLED, precum cele de pe telefoanele Samsung, ar arăta mult mai bine. Acestea oferă, pe lângă un consum redus al bateriei şi o imagine mult mai bună. Culori mai vii, imagini mai clare şi o rată de contrast mult mai mare.

 

Cum LG Display, Japan Display şi Sharp vor inaugura abia în 2018 linii de producţie mai mari pentru ecrane OLED, planurile de trecere completă la acest tip de display pentru telefoane ale celor de la Apple ar putea fi suspendate. Asta, în cazul în care nu se va răzgândi şi va apela din nou la Samsung, care a mai furnizat display-uri şi în trecut pentru iPhone-uri, pe lângă procesoarele care echipează telefoanele americanilor.

 

Πηγή: Phone Arena