Apple ar putea lansa ochelari pentru realitate augmentată

76

În timp ce alţi producători merg mai mult pe mâna realităţii virtuale (VR) Apple pare să mizeze pe realitatea augmentată (augmented reality – AR), compania de la Cupertino lucrând la o perecehe de ochelari care să afişeze informaţii în timp ce sunteţi cu ochii şi pe mediu înconjurător.

 

Încă nu se ştie nimic despre design, dacă va semăna cu Google Glass, proiectul defunct al celor de la Google, dar este clar că Apple are de gând să lanseze un astfel de gadget. Cu ajutorul ochelarilor AR, utilizatorul va putea să vadă ce este în jurul său, în timp ce va primii şi informaţii afişate pe un display fizic (cel mai probabil lentilele ochelarilor).

 

Potrivit jurnaliştilor de la Bloomberg, nu ar fi vorba doar de nişte zvonuri, iar potrivit unor surse apropiate Apple, compania chiar lucrează la un prototip, care deocamdată s-ar afla încă într-un stadiu nu foarte avansat. Încă testează tehnologiile care ar putea fi folosite, aşa că Bloomberg notează că nu ar trebui să ne aşteptăm la prezentarea unui produs final, mai devreme de 2018.

 

Jurnaliştii de la agenţia de presă americană, afirmă că Apple nu ar trebui să păţească la fel cum s-a întâmplat în cazul Google, care s-a grăbit să prezinte încă din fazele incipiente ce ar putea să facă Google Glasses. Produsul pe care le-a scos compania pe piaţă la 1.500 de dolari, era încă destul de nefinisat şi cu multe minusuri, iar publicul s-a a fost extrem de dezamăgit, iar criticile s-au înmulţit la adresa celor de la Google, care până la urmă a renunţat la proiect. Cel puţin modelul Glasses, pare o cauză pierdută.

 

Πηγή: bloomberg