Apple ar putea integra Siri si Maps in sistemul de operare OS X 10.9

13

Apple ar putea integra aplicatiile Siri si Maps in urmatorul sistem de operare Apple Mac, OS X 10.9. Potrivit unui site de profil, testarile preliminare ale sistemului de operare includeau software-ul vocal Siri si o versiune a aplicatiei Maps, bazata pe controversatul sistem de cartare special conceput pentru iOS.

Din cate se pare aplicatia Maps din OS X 10.9 nu va fi disponibila decat pentru dezvolatatori, care pot folosi datele de constructie a platformei pentru a include sistemul de cartare in aplicatiile lor vandute prin Mac App Store.

Ultima modificare majora a sistemului de operare al Apple, versiunea Mountain Lion, integra aplicatii iOS putin imbunatatite, ca Notifications, AirPlay, iMessage, Dictation, Reminders, iCloud si altele, deci nu este de mirare ca noul sistem de operare va folosi, de asemenea, aplicatii deja existente pentru iOS.

Apple a lansat in primavara o versiune priview a Mountain Lion si a asigurat ca acesta va fi updatat foate curand, dupa un program bine stabilit. Asadar, mai multe detalii despre OS X 10.9 sunt de asteptat sa se ofere la inceputul anului viitor. Totusi, mai este destula vreme pana cand noul sistem de operare OS X 109 va fi disponibil, asadar, pana atunci, integrarile Siri si Maps ar putea fi modificate sau chiar ar putea disparea cu desavarsire.

 

Sursa: The Verge