Apple ar putea incepe sa lanseze versiuni iOS in varianta public beta

13

Companiile de smartphone-uri incep sa permita din ce in ce mai mult entuziastilor sa se apropie de dezvoltarea software care are loc in interiorul firmelor. Spre exemplu, Google a lansat o versiune preview a Android L inca din luna iunie a anului trecut, cu mult timp inainte ca denumirea oficiala de Android Lollipop sa fi fost macar anuntata. Si Microsoft a adoptat o strategie similara cu Windows 10 si se pare ca si Apple doreste sa urmeze acest trend.

 

Apple a mai experimentat variantele de software public beta atunci cand a fost vorba despre sisteme de operare desktop. Compania a invitat anul trecut utilizatorii sa testeze OS X Yosemite, iar acum surse apropiate companiei sugereaza ca Apple se pregateste sa abordeze aceeasi strategie si in cazul sistemelor de operare mobile. Deocamdata, este de notat ca aceste informatii raman neconfirmate oficial, insa posibilitatea ca ele sa se dovedeasca reale este destul de mare.

 

Pe langa lansarea unei versiuni public beta a OS X, se pare ca Apple a extins participarea la programele beta, astfel incat acum pot lua parte si angajati din magazinele Apple Store. Ramane de vazut ce se va intampla in final, insa in orice caz este clar ca o astfel de strategie ar ajuta Apple sa rezolve o serie de bug-uri inaintea unei lansari oficiale.

 

Πηγή: PocketNow