Apple ar fi cumparat PrimeSense, compania creatoare a tehnologiei Kinect

18

Zvonurile spun ca Apple a cumparat PrimeSense, compania creatoare a tehnologiei Kinect care este incroporata si in consolele Xbox 360. Intelegerea s-ar fi incheiat pentru pretul de 345 de milioane de dolari. Informatii cu privire la o eventuala achizitie exista inca din iulie, cand se pare ca negocierile erau la inceput.

 

Totusi, potrivit ultimelor informatii, negocierile dintre cele doua companii au avansat, iar un anunt oficial cu privire la cumparare este programat in aproximativ doua saptamani. Insa, daca Apple continua in traditia cu care ne-a obisnuit, ar putea refuza sa comenteze in vreun fel acest subiect.

 

Ceea ce face din PrimeSense o companie atragatoare este tehnologia de detectare avansata a miscarii corporale. Chiar daca Microsoft a renuntat la tehnologia initiala Kinect dezvoltata de PrimeSense (pe care a folosit-o in consola originala Xbox 360), compania nu a incetat sa dezvolte aceasta ramura si sa aiba in vedere implementari la scara mai mica.

PrimeSense_Capri-580x188

Una dintre inovatiile PrimeSense a fost dezvoltarea sistemului Capri care reduce semnificativ marimea senzorului, dar pastreaza acuratetea acestuia de a urmari miscarile distincte ale fiecarei member a utilizatorului. Initial, Capri a fost vazut ca principalul motiv pentru care Apple ar cumpara PrimeSense, cu banuiala ca acest sistem va fi incorporat in viitoarele modele de dispozitive iPhone sau iPad. Totusi, conform informatiilor recente, Apple ar intentiona sa foloseasca tehnologia dezvoltata de PrimeSense pentru a imbunatati proiectul pentru serviciul de distributie TV.

 

Privind in ansamblu, acest lucru sugereaza ca sistemul TV pe care Apple vrea sa il dezvolte se va baza mai degraba pe detectarea avansata a miscarii nu pe dezvoltarea unei telecomenzi complexe de control. Aceste zvonuri cu privire la un sistem TV dezvoltat de Apple au inceput inca de pe vremea lui Steve Jobs care sustinea ca a reusit sa rezolve “problema interfatelor neintuitive”. Atunci, s-a presupus ca asistentul vocal Siri este solutia despre care vorbea Jobs, insa este posibil ca si tehnologia PrimeSense sa joace un rol.

 

O alta presupunere, bazata insa doar pe zvonuri, este ca Apple ar putea folosi tehnologia PrimeSense in dezvoltarea ceasului inteligent iWatch. Totusi, nu este clar daca firma va modifica sistemul Capri in asa masura incat sa il poata integra intr-un ceas inteligent care sa se potriveasca pe incheietura mainii.

 

Πηγή: Slashgear