Apple a vandut 3 milioane de unitati iPad 4 si iPad Mini in primul weekend de la lansare

41

Apple sustine ca a vandut 3 milioane de dispozitive iPad 4 si iPad Mini in primul weekend de dupa lansare. Compania a dezvaluit ca stocurile pentru iPad Mini aproape ca s-au terminat. “Am stabilit un nou record in ceea ce priveste vanzarile din primul weekend de la lansare si, practic, am epuizat stocurile de iPad Mini”, a declarat Tim Cook, presedintele Apple. “Lucram intens sa reinnoim stocurile pentru a raspunde comenzii uriase pentru aceste dispozitive”, a continuat Cook.

Cifra de 3 milioane de unitati vandute de Apple este dubla fata de ultimul record de acest gen inregistrat de companie. In martie, dupa lansarea iPad 3, echipat cu Retina display, Apple a vandut 1.5 milioane de exemplare ale gadget-ului (versiunea cu conectivitate Wi-Fi) in doar 3 zile.

Compania nu a dezvaluit cate din cele 3 milioane de dispozitive vandute sunt iPad 4 si cate iPad Mini si este putin probabil sa faca acest lucru. De obicei, Apple ofera statistici generale ale vanzarilor produselor lor (iPhone si iPad), ralizand catogorii doar pe baza versiunii sistemului de operare pe care il folosesc.

Specialistii in domeniul IT au avut pareri impartite in legatura cu vanzarile iPad Mini. Desi o versiune mai mica de iPad a fost indelung asteptata de fani, decizia Apple de a vinde modelul cu conectivitate Wi-FI incepand cu 329 de dolari i-a luat prin surprindere. Acest lucru ar putea reprezenta un avantaj pentru vanzarile inregistrate de rivalul Android care vinde tablete la dimensiuni similare cu iPad Mini la preturi sub 200 de dolari. In orice caz, unele estimari plaseaza vanzarile de unitati iPad Mini undeva la 1.5 milioane, la 3 zile de la lansarea oficiala.

 

Sursa: SlashGear