Apple a retras o actualizare Safari pentru ca forta utilizatorii sa reinstaleze OS X

21

Apple a retras cel mai recent update pe care il lansase pentru browserul Safari pe data de 3 decembrie. Actualizarea viza 13 probleme de securitate care erau prezente in versiunile 8.0.1, 7.1.1 si 6.2.1. Cele mai multe dintre aceste vulnerabilitati au fost identificate intern de catre Apple.

 

Odata cu inceperea distribuirii acestui update pentru browser, multi utilizatori OS X s-au plans ca instalarea nu a functionat, dar procesul nu a eliminat complet browserul Safari din sistemele utilizatorilor. Utilizatorii s-au mai plans ca suportul tehnic de la Apple i-a sfatuit sa reinstaleze sistemul de operare OS X pentru a remedia functionarea Safari.

 

Nu este prima data cand Apple retrage o actualizare, dar masura de reinstalare a sistemului de operare pentru a repara bresele de functionare ale browserului este una destul de drastica si ar putea fi incomoda pentru utilizatori. In acest moment, actualizarile pentru browserul Safari versiunile .0.1, 7.1.1 si 6.2.1 nu sunt disponibile pe site-ul Apple Downloads, pe site-ul Software Updates sau in Mac OS X App Store.

 

Deocamdata, Apple nu a luat nicio pozitie oficiala cu privire la acest subiect.

 

Πηγή: The Inquirer