Apple a primit un brevet pentru cartografiere prin realitate augmentată

29

Cei de la Apple stau destul de rău la capitolul hărţi. Le-au mai remediat între timp, dar Apple Maps a fost încă de la început plin de erori şi probleme. Nici nu are rost să amintim de ele. Erori jenante pentru un gigant IT precum compania de la Cupertino.

 

Lucrurile s-ar putea schimba odata cu implementarea tehnologiei descrise în noul brevet. Deocamdată știm doar ca Apple a solicitat brevetul de invenție în 2010 și că o echipă de 600 de ingineri lucrează la dezvoltarea unor apolicații bazate pe cartografiere cu ajutorul realității augmentate. Mai exact, această tehnologie nouă va permite captarea mediului înconjurător cu ajutorul camerei şi a unor senzori pe dispozitivele sale. În brevet apare un iPhone, dar cu siguranţă ar putea fi implementată pe orice dispozitiv cu iOS.

 

Informaţii digitale despre locaţia în care se află utilizatorul vor fi afişate în timp real pe ecran. Utilizatorul va trebui, cel mai probabil să deschidă aplicaţia Apple Maps care va fi legată şi la camera foto, giroscop, busolă, accelerometru şi GPS-ul de pe dispozitiv, iar numele străzilor din jur, a punctelor de interes precum şi alte date vor fi afişate pe ecran.

 

Tehnologia nu este una chiar revoluţionară. Pokemon Go fiind cea mai cunoscută aplicaţie care foloseşte aceste tehnologii. Contează foarte mult dacă această nouă tehnologie chiar va fi utilă sau va fi doar un nou mod de a consuma trafic de date. Rămâne de văzut cât de rapid va implementa această funcţie în serviciul Apple Maps, care încă este destul de departe în comparaţie cu Google Maps, de exemplu.

 

Πηγή: bgr