Apple a prezentat noul iPhone SE

37

Apple a prezentat aseara telefonul iPhone SE in cadrul evenimentului “Loop you in”. Noul telefon se adreseaza nostalgicilor cu buget redus care doresc puterea de procesare si camera lui iPhone 6s, fara a renunta la designul carcasei iPhone 5s.

 

Prin urmare, iPhone SE foloseste cipul Apple A9, co-procesorul M9 si camera de 12MP ale lui iPhone 6S, insa renunta la ecranul acestuia, la 3D Touch si inglobeaza un acumulator cu capacitate mai mica pentru a se putea face comod intr-o carcasa de iPhone 5s. Cititorul de amprenta, Touch ID, a ramans insa face parte din prima generatie, o versiune ceva mai lenta decat cea montata pe iPhone 6s.

 

Ecranul de 4inch cu rezolutie 1.136x640px ar putea constitui un avantaj pentru SE fata de 6s in materie de performanta, rezolutia mai mica lasandu-i lui A9 mai multa putere pentru multitasking sau pentru rularea aplicatiei din prim-plan. 

 

Capacitatea acumulatorului din iPhone SE nu a fost mentionata, insa va asigura o autonomie mai indelungata fara de cea a lui 5s, potrivit reprezentantilor Apple. 

 

Nu in ultimul rand, Apple renunta de aceasta data la excesul de plastic in procesul de fabricatie al carcasei telefoanelor de buget. Carcasa lui iPhone SE este construita din sticla si metal mat, iar game de culori include rose-gold.

 

iPhone SE cu iOS 9.3 va fi disponibil de saptamana viitoare in SUA si la scurt timp in Romania, dupa cum ne-au obisnuit unii comercianti locali. Pretul unui iPhone SE 16GB este de 399 de dolari fara abonament, in timp ce modelul cu 64GB stocare va costa in jur de 499 de dolari.

 

Πηγή: apple