Apple a pierdut si ultimul mare operator telecom din Rusia

13

Compania Vimplecom este a treia ca marime si ultima in randul marilor prestatori de servicii mobile din Rusia. Compania detine marca Beeline sub al carei nume isi vinde serviciile telecom.

Beeline a fost ultimul canal prin care Apple si-a putut vinde smartphone-urile iPhone la preturi subventionate, ceilalti doi operatori, MTS si Megafon, renuntand la contractul cu Apple datorita conditiilor drastice impuse de Cupertino.

Dupa refuzul de a reinnoi contractul cu Apple, Beeline a presarat sare pe rana semnand un contract de distributie cu Samsung. Cu toate ca Apple le permite rusilor achizitionarea produselor sale din magazinul online Apple Store, deschis in Iunie si isi distribuie oficial produsele printr-un lant de magazine autohton, cota de piata a scazut de la 9% in T1 anul trecut, la 8,4% T1 2013.

Succesul Apple va continua probabil sa se diminueze in Rusia datorita refuzului operatorilor de a comercializa iPhone-urile companiei. Chiar daca aceste dispozitive sunt populare, ele sunt greu accesibile in lipsa unei subventii cu abonament, oferite de operatori.

Πηγή: phonearena