Apple a lansat noile procesoare A9 si A9X

34

Lansarea unor noi dispozitive iOS a insemnat si lansarea a doua noi procesoare. Apple a integrat procesorul A9X in iPad Pro, iar upgrade-ul ofera tabletei o performanta cu 80% mai mare decat precendentul A8X de pe iPad Air 2.

 

Procesorul A9X aduce o performanta superioara clara, o procesare grafica de doua ori mai performanta, o imbunatatire la nivelul capacitatii de stocare si o lungime de banda dubla. Compania sustine ca noul procesor este mai puternic decat 90% dintre dispozitivele mobile existente in acest moment.

 

Celalalt procesor, Apple A9, alimenteaza noile smartphone-uri iPhone 6S si iPhone 6S Plus. Gigantul sustine ca noul procesor ofera dispozitivelor o performanta cu 70% mai crescuta si o procesare grafica cu 90% mai buna decat modelele anterioare. Se pare ca firma a incercat sa adapteze acest procesor la conditiile lumii reale si sa-l faca mai inteligent. Coprocesorul M9 pe baza caruia a fost construit A9 permite modul “always on”, adica utilizatorii nu vor mai trebui sa activeze nimic inainte de a da, spre exemplu, o comanda vocala care sa permita interactiunea cu asistentul vocal Siri.

 

Cu siguranta ca noile produse Apple aduc o calitate crescuta si functii superioare datorita noilor procesoare. Poate ca unele dintre abordarile pe care le-a folosit gigantul nu sunt neaparat foarte noi, dar sunt upgrade-uri binevenite pentru fanii iOS.

 

Πηγή: Engadget