Apple a lansat iPhone 6S si iPhone 6S Plus

27

In cadrul unui eveniment care a avut loc recent, Apple a anuntat lansarea a doua noi smartphone-uri: iPhone 6S si iPhone 6S Plus. Cele doua dispozitive vor fi dotate cu mult asteptata optiune de ecran sensibil la presiune, insa facilitatea nu se va numi Force Touch, ci 3D Touch. Aplicatiile integrate pe platforma au fost adaptate pentru a putea permite utilizatorilor sa profite cat mai mult de aceasta noutate.

 

Atat iPhone 6S cat si 6S Plus sunt alimentate de procesoare Apple A9 pe care compania le-a lansat in cadrul aceluiasi eveniment. Noile procesoare ofera o performanta imbunatatita cu 80% fata de Apple A8 si o viteza de procesare grafica cu 90% mai buna. In plus, coprocesorul de miscare M9 a fost si el imbunatatit si acum consuma mai eficient. Apple a mai incorporat in noile dispozitive si o noua generatie de cititoare de amprenta Touch ID. Acestea ofera o citire mai rapida si permit, astfel, deblocarea intr-un timp mai scurt. La nivel multimedia, Apple a imbunatatit si camerele foto iSight care au acum 12 megapixeli si sunt dotate cu functii autofocus mai rapide si o mai buna fidelitate in cazul culorilor prin folosirea izolarii sub-pixel. In plus, aceasta generatie de smartphone-uri este prima care suporta continutul in format 4K.

 

Camerele frontale FaceTime au primit si ele un upgrade si incorporeaza acum senzori de 5 megapixeli. Apple nu a introdus un blit pentru camerele frontale dar se foloseste de software pentru a transforma lumina ecranului in lumina compensatorie care se adapteaza temperaturii culorii mediului. O noua optiune numita Live Photo permite utilizatorilor sa profite de 3D Touch printr-o facilitate care le permite sa aleaga si sa mute continut cu ajutorul presiunii de apasare pentru crearea de materiale animate cu sunet. Smartphone-ul iPhone 6S este configurat astfel incat sa surprinda mai multe expuneri atunci cand este facuta fotografia si sa ofere, astfel, efecte Live Photo.

 

De mentionat mai este ca noile modele iPhone au suport pentru conexiunea LTE-Advanced ceea ce permite transferul mai rapid si compatibilitatea cu 23 de benzi de frecventa. Apple a mai incorporat si aplicatia Move to iOS care permite utilizatorilor Android sa isi mute datele daca doresc sa faca tranzitia catre un dispozitiv Apple.

 

In ceea ce priveste pretul si configurarile, lucrurile nu s-au schimbat prea mult fata de lansarea anterioara. A fost reintrodusa optiunea cu capacitate de stocare de 16 GB, iPhone 6S va fi comercializat cu 650 de dolari, iar iPhone 6S Plus va fi comercializat cu 750 de dolari. Daca utilizatorii vor dori capacitati de stocare mai mari, un upgrade catre 64 de GB va adauga 100 de dolari pretului, in timp ce un upgrade catre 128 de GB va adauga 200 de dolari pretului de comercializare.

 

Precomenzile pentru noile dispozitive iPhone incep pe 12 septembrie, iar vanzarile efective vor incepe pe 25 septembrie.

 

Πηγή: PocketNow