Apple a fost gasita vinovata de cresterea nejustificata a pretului eBook-urilor

92

Judecatorul american Denise Cote a dat sentinta in cazul SUA vs. Apple, caz in care Cupertino era acuzat de conspiratie pentru cresterea preturilor cartilor electronice.

 

Potrivit celor de la Reuters, procesul fara jurati s-a incheiat pe data de 20 Iunie, iar Apple a fost singurul inculpat, restul companiilor conspiratoare alegand sa ajunga la o intelegere cu guvernul Statelor Unite in afara salii de judecata.

 

Cote a precizat ca in urma intelegerii dintre Apple si edituri, iBookstore comercializa carti electronice la preturi cuprinse intre 12.99 si 14.99 de dolari in timp ce aceleasi titluri puteau fi gasite pe Amazon la 9.99 de Dolari. Tot ea precizeaza ca fara implicarea Apple, aceasta crestere nejustificata a preturilor nu ar fi fost posibila.

 

Departamentul de justitie american a declarat ca aceasta conspiratie avea ca tinta reducerea dominatiei Amazon din segmentul cartilor electronice si ca Eddy Cue, Senior Vice President of Internet Software and Services Apple, a fost cel care lua deciziile in cadrul acestei conspiratii.

 

Πηγή: reuters