Apple a cumparat compania de cartografiere Locationary

18

Purtatorul de cuvant Apple, Steve Downling, a confirmat achizitia start-up-ului canadian Locationary, companie specializata in stocarea de date legate de business-uri locale cu ajutorul userilor.

Achizitia unei astfel de companii nu surprinde pe nimeni tinand cont ca Apple depune eforturi mari pentru a imbunatati calitatea serviciului de Maps care va fi lansat in acelasi timp cu OSX Maveriks. Aplicatia de Maps de la Apple ce va folosi si date furnizate de Yelp se anunta a fi un specialist in cartografiere. Locationary folosea o platforma numita Saturn pentru a actualiza in permanenta informatiile despre locatii si firme.

Pretul de achizitie al start-up-ului canadian nu a fost dezvaluit de catre oficialii Apple, lucru obisnuit pentru compania care a mai cumparat in ultimii ani inca trei asemenea companii. Migrarea masiva a utilizatorilor de iOS catre Google Maps a pus presiune pe Apple pentru a crea o aplicatie care ar putea nu doar sa multumeasca publicul sau tinta ci sa isi transforme utilizatorii in evanghelisti ai serviciului.

Πηγή: Electronista