Aplicatiile Microsoft vin acum preinstalate pe dispozitive Android de la 74 de producatori

205

Utilizatorii care au fost surprinsi de faptul ca au gasit aplicatiile Microsoft preinstalate pe Samsung Galaxy S6 vor fi si mai surprinsi sa afle ultimele vesti. Microsoft a anuntat ca aplicatiile sale sunt acum integrate in dispozitivele cu sistem de operare Android de la 74 de producatori.

 

Printre numele importante se numara Asus, LG, Samsung si Sony. Cresterea numarului de producatori in acest an a fost una foarte importanta, daca ne gandim ca anul trecut era vorba de doar 31. Desigur, colaborarile nu sunt doar de dragul acordurilor. Microsoft a punctat ca factorul cheie este, de fapt, alinierea IP-urilor. Cu alte cuvinte, companiile mari incheie parteneriate cu Microsoft pentru a evita posibilele probleme legate de incalcarea drepturilor de patent.

 

Oricum ar fi, Microsoft incepe sa se extinda din ce in ce mai mult pe segmentul mobile. Este foarte posibil ca, daca veti cumpara in urmatoarea perioada un smartphone sau o tableta Android sa gasiti instalate si serviciile Office, OneDrive si Skype.

 

Πηγή: Engadget