Aplicatiile Google domina in Apple AppStore. Aplicatiile Facebook sunt cele mai populare in Google Play

  9

  Conform companiei de statistica a pietei de aplicatii mobile, App Annie, suita de aplicatii Google tin in continuare capul de afis in Apple AppStore, iar Facebook a cumulat cele mai multe descarcari din Google Play cu doar patru aplicatii.

  Analiza celor de la App Annie nu a luat in calcul jocurile. In lunile Ianuarie si Februarie 2013, aplicatiile celor de la Google au inregistrat cel mai mare numar de download-uri din AppStore. Principalele aplicatii ce s-au instalat pe dispozitivele iOS au fost YouTube si Google Maps, cea din urma profitand din plin de numeroasele probleme ce au rasarit in jurul solutiei oferite de Apple.

  Pe propria platforma, Google nu a reusit sa ia coronita desi a pus pe masa 62 de aplicatii impotriva celor 4 ale Facebook-ului. Facebook app, Messenger si Instagram s-au clasat printre primii cinci si au luat caimacul, iar cea de-a patra este Facebook Pages Manager.

  Pe partea economica, Apple a castigat cel mai bine de pe urma AppStore-ului, GREE a stors Google Play-ul iar NHN ocupa a doua pozitie pe ambele platforme.

  Πηγή: thenextweb