Aplicatii mobile dedicate copiilor

22

Cu ocazia zilei de 1 iunie, echipa ThePhoneGeeks vine in sprijinul parintilor cu o serie de recomandari de aplicatii mobile dedicate copiilor, cu ajutorul carora cei mici pot invata jucandu-se. 

 

PhoneGeeks recomanda aplicatii pentru precum Culorile Regale sau Petrecerea Culorilor, prin care cei mici au posibilitatea sa incerce o multime de combinatii de culori pe planse predefinite, fara grija ca le vor uza sau ramane fara modele. De asemenea, marele avantaj al acestor aplicatii este ca nu consuma multe resurse, motiv pentru care smartphone-urile sau tabletele nu vor fi secate rapid de energie.

 

Kids Doodle este poate una dintre cele mai bune aplicatii Android de desenat, dedicate copiilor. Aplicatia, special conceputa pentru cei mici, este foarte usor de utilizat, acestia putand alege tipul de hartie pe care vor desena, fie simpla, fie panza pentru pictura sau hartie de fotografie. Mai mult, are numeroase culori neon si peste 18 instrumente de desen”, a explicat Andrei Ginju – ThePhoneGeeks.

 

„Parintii ii pot invata pe cei mici alfabetul direct de pe telefonul mobil, fiind disponibile o serie de aplicatii interactive pe care copiii le vor indragi din prima clipa. Spre exemplu, Fun ABC este o aplicatie romaneasca, foarte usor de utilizat, cu o interfata prietenoasa, care include si exercitii pentru pronuntia fiecarei litere si a fiecarui cuvant aferent literelor din alfabet”, a mai spus Andrei Ginju.

 

Alte aplicatii educative prin care parintii ii pot ajuta pe cei mici sa invete sa citeasca sau sa numere sunt ABC Trenul Alfabet si Bobocii si Cifrele sau 123 Numere si Oi. Pentru parintii care vor sa ii obisnuiasca pe copii cu geometria, specialistii EuroGsm le recomanda aplicatia Cerc Triunghi Patrat.

 

Parintilor care prefera sa le citeasca povesti celor mici, ThePhone Geeks le recomanda aplicatia Basme si povesti, unde copiii ii vor cunoaste pe Degetica, Ursul pacalit de vulpe, Capra cu trei iezi, Alba ca Zapada si multi altii. De asemenea, aplicatia Povesti pentru copii transforma povesti binecunoscute intr-o experienta captivanta, iar cei mici pot interactiona direct cu Vulpea si Corbul.

 

O data cu Ziua Copilului si cu venirea verii, copiii vor petrece tot mai mult timp in aer liber, iar pentru cei mai activi dintre ei, specialistii EuroGsm le propun aplicatia SpecTrek Light, care demonstreaza ca sportul este distractiv.

 

„Cei mici pot alerga dupa fantome virtuale generate cu ajutorul GPS-ului si a camerei foto. Jocul ofera statistici, premii, titluri si recorduri, dar mai ales mult amuzament”, este de parere Cosmin Seclaman.