Aplicaţia Uber nu mai funcţionează în China! Subsidiara s-a rupt de grup după fuziunea cu Didi Chuxing

17

Fuziunea dintre subsidiara din China a celor de la Uber şi compania Didi Chuxing, care oferă aceleaşi servicii ca şi Uber începe să aibă în sfârşit efecte. Din păcate efectele nu sunt unele pozitive. Noua companie a oprit aplicaţia internaţională pe piaţa chineză. Astfel, dacă aveaţi de când să mergeţi în China şi să vă deplasaţi utilizând aplicaţia de Uber, nu aveţi nicio şansă.

 

Separarea de grup era aşteptată încă din luna noiembrie, dar efectele sunt destul de incomode pentru cei care foloseau versiunea clasică a celor de la Uber. Uber China va prelua comenzi printr-o nouă versiune a aplicaţiei, dedicată doar pentru piaţa chineză, care va avea meniurile în mandarină (unul din cele două mari dialecte ale limbii chineze, celălaltă varietate fiind cantoneza) şi niciun strop de engleză în ea. Contactaţi de cei de la TechCrunch, reprezentanţii Uber China au anunţat că aplicaţia îşi va recăpăta opţiunile internaţionale, dar în timp. Fără să precizeze un orizont de timp.

 

Dar problema nu este doar cea a limbii în care vine aplicaţia. Să zicem că ştiţi mandarină sau înţelegeţi sau vă descurcaţi în vreun fel cu plasatul comenzi. Dar a doua mare problemă este cea a modalităţii de plată. Pentru a putea achita o cursă veţi avea nevoie de un contract sau un număr de telefon cu credit la operatorii de telecomunicaţii chinezi şi cont la Union Pay sau Baidu Wallet.

 

Suprinzător sau nu, aplicaţia celor de la Didi Chuxing funcţionează în continuare, în acelaşi regim.

 

Fiind o companie nouă, cea rezultată din fuziunea subsidiarei Uber şi Didi Chuxing, americanii sunt doar acţionari. Uber nu mai trage sforile, iar pentru a nu fi expulzaţi din piaţa chineză, una uriaşă, se pare, că preferă să facă aşa cum dictează acţionarul local.

 

Πηγή: ENGADGET