Aplicatia SWAT iti protejeaza filmarile chiar daca autoritatile iti distrug telefonul

15

Meciul Romania – Ungaria, soldat cu mai multa actiune intre jandarmi si suporteri, se incadreaza perfect in motivele pentru care doi studenti din Georgetown au creat o aplicatie care sa inregistreze abaterile de la normele de comportament ale jandarmeriei si ale politiei vizavi de civili.

 

Aplicatia se numeste SWAT si trimite inregistrarile pe care le faci cu telefonul in cloud chiar daca dispozitivul iti este confiscat sau distrus de catre autoritati. Pe langa asta, aplicatia iti permite sa completezi formulare de plangere fara a fi nevoit sa mergi la sectie pentru asta, dupa ce te informeaza cu privire la drepturile tale cu ajutorul unor coordonate GPS care determina juristdictia.

 

Acest proiect este inca in constructie, iar cei doi studenti, Brandon Anderson si Joseph Gruenbaum sunt in cautarea unor parteneri tehnici si legali inainte de lansare oficiala a aplicatiei. Pana atunci, poti intra in programul de testare a SWAT app.

 

In alta ordine de idei, ii dorim o calatorie dincolo plina de oase gustoase si oameni prietenosi, fara gaze lacrimogene, fara bate si violenta, cainelui protestatar care s-a alaturat manifestarilor anti-austeritate din Grecia. Catelul solidar, numit Loukanikos aka Sausage the Riot Dog, a murit acum doua zile in urma unui infarct. 

 

Πηγή: engadget