Aplicatia Skype a devenit disponibila pentru Windows 8

16

Microsoft a lansat o versiune preview a Skype pentru sistemul de operare Windows 8. Compania a anuntat inca de acum cateva zile ca Skype va deveni disponibil pentru Windows 8. Potrivit Microsoft, care a tinut sa sublinieze ca aplicatia este in stadiu de preview, “experientele noi nu se vor termina aici”. In viitor, vor exista integrari People Hub si posibilitatea rularii in background a programului. Aceste noi optiuni se afla inca in faza de constructie si ar putea sa nu functioneze perfect inca de la inceput.

Noua versiune Skype este compatibila si cu Windows Phone 8. Instalata pe un Nokia Lumia 920, aplicatia nu a prezentat niciun defect si a functionat normal.

La fel ca si versiunile pentru iOS si Android, Skype pentru Windows Phone 8 permite  efectuarea de apeluri video si voce gratuite prin intermediul conexiunii Wi-Fi si 3G. Totodata, utilizatorii pot trimite mesaje instant gratis. Optimizarea aplicatiei pentru Windows 8 permite afisarea pictogramei Skype in panoul interactiv (Live Tile), precum si redimensionarea acesteia.

 

Sursa: The Inquirer