Aplicatia Salvamont, lansata de Vodafone, este disponibila acum si pentru utilizatorii iPhone

20

Incepand de astazi, Vodafone Romania ofera gratuit aplicatia Salvamont si utilizatorilor de iPhone, aplicatie cu ajutorul careia echipele Salvamont pot localiza mai usor turistii care se aventureaza pe traseele montane. De asemenea, de astazi, clientii Vodafone vor putea apela, gratuit, numarul de telefon mobil 0Salvamont (0725.826.668).

In plus, aplicatia Salvamont are noi functionalitati disponibile atat pentru utilizatorii de iPhone, inclusiv iPhone 5, dar si pentru cei cu telefoane Android. Turistii au la dispozitie informatii despre 30 de partii de schi noi si 50 de trasee montane din muntii Semenic, Retezat, Gutai, Feleac si muntii Gilaului. Mai mult, in aplicatie ai posibilitatea de a localiza cabanele aflate pe o raza de 10 km, orientarea montana devenind foarte simpla indiferent de vreme.

In aceasta perioada, aproximativ 1.500 de turisti se accidenteaza saptamanal pe partiile de schi din Romania, marea majoritate din cauza ignorarii conditiilor de schi si a starii vremii, iar acestia au nevoie rapida de interventie din partea salvatorilor montani.  Le recomandam tuturor sa foloseasca aplicatia pentru a se informa asupra starii vremii si avertismentelor montane inainte de a pleca la munte. Ne bucuram ca aplicatia Salvamont este apreciata de catre utilizatori, aceasta fiind déjà notata cu 4,72 din 5 puncte, de catre utilizatori, cea mai mare nota acordata unei aplicatii lansata de operatorii telecom din Romania”, a spus Ovidiu Paraschivescu, Team Leader Applications, Vodafone Romania.

La o luna de la lansare, aplicatia Salvamont a fost descarcata de catre 15.000 de persoane, iar cele mai citite sectiuni au fost “Partii”, “Trasee” si “Cabane”. Totodata, peste 400 de utililizatori au notificat dispeceratul Salvamont prin intermediul aplicatiei, atunci cand au plecat pe munte.

Aplicatia Salvamont a fost lansata de Vodafone Romania la inceputul anului, pentru a veni in sprijinul echipelor Salvamont in situatii de urgenta. Prin intermediul acesteia, turistii care au nevoie de ajutorul echipelor Salvamont, pot fi localizati mult mai usor. Persoanele care descarca aplicatia, pot trimite in timp real catre dispeceratul Salvamont informatii despre coordonatele geografice, pozitia telefonului si nivelul bateriei. Aplicatia ofera informatii utile despre starea vremii, trasee montane, contactele si locatiile cabanelor din intreaga tara si informatii despre 100 de partii de schi din tara. Clientii Vodafone beneficiaza de trafic de date gratuit, in cadrul aplicatiei.

Vodafone Romania este partener oficial al Asociatiei Montane a Salvatorilor Montani din Romania din 2004, parteneriat desfasurat sub umbrela programului „Parteneriat pentru viata”, program ce sustine proiecte pentru salvarea de vieti omenesti, aflate in situatii de urgenta. Prin intermediul acestuia, Vodafone sprijina serviciile nationale de urgenta SMURD, Salvamont si Salvamar.

Lista completa a aplicatiilor Vodafone este disponibila la www.vodafone.ro/aplicatii.