Aplicatia oficiala Instagram pentru Windows Phone va fi lansata in urmatoarele saptamani

39

Sistemul de operare Windows Phone primeste in sfarsit o aplicatie oficiala Instagram, dupa ce luni de zile Nokia a facut presiuni in acest sens. Conducatorul Instagram a dezvaluit ca aceasta aplicatie va deveni disponibila pentru utilizatori intr-un timp scurt.

“Scopul nostrum supreme este sa aducem Instagram pentru toata lumea care vrea sa o foloseasca”, a declarat conducatorul Instagram. “Suntem nerabdatori sa vedem comunitatea de utilizatori Windows Phone cum foloseste Instagram pentru a surprinde si a impartasi momente minunate in viitoarele saptamani”, a mai continuat oficialul. Clinetul oficial Instagram pentru sistemul de operare mobil al celor de la Microsoft inchide cercul pana acum incomplet si rezolva o lipsa majora a Windows Phone.

Nokia si Instagram nu au oferit alte date cu privire la viitoarea aplicatie, fiind rezervati pana si cu confirmarea ca ea va exista. Aplicatia 6tag, o aplicatie similara neoficiala pentru Windows Phone, a fost lansata recent si are suport pentru filtrele foto si incarcarile video. 6tag a primit numeroase actualizari, iar cea mai recenta i-a adaugat optiunea prin care utilizatorii pot face colaje din fotografii. Aceasta facilitate de a crea colaje nu se gaseste in aplicatiile Instagram pentru sistemele de operare Android si iOS. Asadar, desi lansarea unui client oficial Instagram pentru Windows Phone este un pas inainte, ar putea exista aplicatii alternative care ofera mai multe optiuni proprietarilor de astfel de dispozitive.

Chiar si asa, faptul ca Instagram a hotarat sa construiasca o aplicatie dedicata Windows Phone, arata ca presiunile exercitate de luni de zile de catre Nokia nu au ramas fara efecte. Desigur, este vorba despre o simpla aplicatie, insa aceasta face si mai accesibil sistemul de operare Windows Phone. In plus, subliniaza ideea ca Windows Phone este cel de-al treilea sistem de operare mobil de pe piata, dupa iOS si Android. Nokia pare sa isi faca loc in top si sa continuie sa duca lucrurile in directia potrivita.

 

Πηγή: The Verge