Aplicatia oficiala de masurare a vitezei de internet ar putea fi lansata pana la sfarsitul acestui an

19

In cea de-a doua jumatate a acestui ani toti utilizatorii de internet, fix ori mobil, se vor putea bucura de o aplicatie oficiala prin care vor putea masura viteza conexiunilor furnizate de operatorul lor de comunicatii. Informatia vine chiar de la oficialii autoritatii de reglementare ANCOM, in cadrul unui eveniment organizat ieri in capitala.

 

“Aplicatia care va permite masurarea vitezei pentru serviciile de date este programata sa fie lansata in a doua jumatate a acestui an”, a declarat Bogdan Dospinescu, sef Serviciu Universal si Reglementari Tarifare in cadrul arbitrului telecom. ANCOM va mai avea consultari cu operatorii de comunicatii cu privire la aceasta aplicatie o data e lansare pentru aceasta urmand a fi comunicata in urma acestora. Istoric, operatorii de telecomunicatii au incercat si in trecut sa prelungeasca datele de lansare a unor aplicatii, un caz fiind comparatorul de tarife.

 

La evenimentul de marti au participat si autoritati de reglementare din Europa care au impartasit bunele practici in informarea clientilor despre conditiile contractuale si calitatea serviciilor.

 

 

Πηγή: ZF