Aplicatia mobila Google Chromecast a fost lansata in afara Statelor Unite

14

Aplicatia Google Chromecast poate fi acum descarcata si de alte tari, dupa ce, pana acum, aceasta era disponibila doar in Statele Unite. Este adevarat ca dispozitivul Chormecast nu poate fi inca comandat sau livrat international, insa lansarea acestei aplicatii sugereaza ca momentul in care se va intampla acest lucru se apropie.

Dispozitivul Chromecast poate fi achizitionat, in Statele Unite, pentru 35 de dolari, insa aplicatia este gratuita. Aplicata Google Chromecast poate fi descarcata din magazinele online Google Play si App Store. Gigantul motoarelor de cautare nu a oferit, deocamdata, niciun fel de informatie cu privire la momentul in care dispozitivul Chromecast va fi lansat la nivel international. Acesta a fost lansat in luna iulie si permite utilizatorilor sa trimita materiale video sau audio pe televizoarele personale pentru a le putea urmari in mod fullscreen si asculta in mod fullsound. Chromecast se poate conecta la televizoare prin intermediul unui port HDMI, iar aplicatia nou lansata permite accesarea Chromecast cu o singura atingere.

Desi nu se vrea un inlocuitor pentru Apple TV, Xbox, PS3, Roku sau alte sisteme similare, Chromecast s-a dovedit a fi alternativa ieftina si simpla pentru a rula continut de pe telefonul mobil direct pe televizor. In momentul in care dispozitivul mobil trimite continut catre televizor, acest continut inlocuieste continutul aflat deja pe ecran. Utilizatorii pot apoi sa dezactiveze aplicatia mobila sau stick-ul Chromecast, dar sa se bucure in continuare de continut.

 

Πηγή: Slashgear