Aplicatia mobila Adobe Lightroom ajunge pe Android

36

Adobe si-a concentrat eforturile pentru a migra software-urile de procesare foto catre platformele mobile si, asa cum era de asteptat, a inceput cu iOS. In ceea ce priveste Lightroom, compania a adus soft-ul mai intai pe tabletele iPad, apoi pe iPhone. Vestea buna este ca, recent, compania a lansat si o versiune pentru Android, iar aplicatia poate fi descarcata din magazinul online Play Store.

 

Adobe Lightroom, in versiunea sa pentru desktop, este un program care permite utilizatorilor sa editeze fotografii. Desigur, in varianta mobila, utilizatorii nu vor avea parte de toate optiunile variantei desktop, compania sustinand ca mai degraba aplicatia mobila este un companion al aplicatiei principale. Utilizatorii vor avea nevoie de un abonament Creative Cloud (PPP, editia pentru elevi, editia pentru studenti etc. – toate fiind valide) pentru a putea folosi aplicatia.

 

Pentru cei care vor sa incerce Adobe Lightroom, dar nu vor sa isi cumpere un abonament, exista o perioada de 30 de zile in care aplicatia poate fi folosita in mod trial. Dupa expirarea perioadei, utilizatorii vor putea sa decida daca vor sa se aboneze si sa foloseasca aplicatia in continuare sau nu. In cadrul software-ului, utilizatorii vor putea sa editeze imagini in format RAW provenite de pe aparatele foto DSLR sau imagini pe care le-au surprins cu telefonul prin intermediul diverselor unelte.

 

Cei care au folosit aplicatia mobila Adobe Photoshop pentru a edita fotografii vor gasi Lightroom o aplicatie familiara la nivelul uneltelor de design, dar cu o functionalitati mai mult bazate pe editarea avansata de imagini decat pe orice altceva.

 

Πηγή: Slashgear