Aplicatia iOS Palantir asculta sunetele din jocurile video si ofera informatii suplimentare utilizatorilor

34

Aplicatii ca Shazam si Zeebox pot sa inregistreze fragmente audio din melodii si emisiuni TV si sa identifice cine si cum se numeste melodia sau emisiunea in cauza. Aceasta tehnologie nu a fost explorata pana acum in partea de gaming, insa, recent, a aparut o aplicatie similara si pentru jocuri.

 

Impreuna cu jocul Middle-earth: Shadow of Mordor a aparut si o noua aplicatie iOS. Aceasta se numeste Palantir (numita dupa pietrele magice din Lord of The Rings) si foloseste aceeasi tehnologie ca Shazam sau Zeebox pentru a oferi utilizatorilor informatii suplimentare sau contextuale (ca ponturile pentru joc). Palantir “ascuta” sunetele din joc si, pe baza lor, poate oferi acele informatii. Continutul afisat este administrat si preluat de la Wikia, site care detine multe astfel de informatii despre jocurile populare din prezent.

 

Deocamdata, jocul Shadow of Mordor nu a fost lansat orificial, insa este de notat ca aplicatia Palantir pentru iOS functioneaza si in cazul trailerelor. Iata un scurt material video care prezinta scene din Middle-earth: Shadow of Mordor:

 

 

 

Πηγή: Engadget