Aplicatia iOnRoad foloseste realitatea augmentata si promite sa faca sofatul mai sigur

27

O noua aplicatie s-a lansat pentru utilizatorii de iPhone 5. Aceasta se numeste iOnRoad si este conceputa pentru a profita de noua putere de procesare a smartphone-ului Apple si de navigarea integrate din sistemul de operare iOS6.

iOnRoad este descrisa ca o cutie neagra a camerei de filmat care are roul de asistent atunci cand utilizatorul se afla la volan. Totodata, aplicatia ofera instructiuni pas cu pas, folosind o interfata care functioneaza pe baza tehnologiei realitatii augmentate.

Optiunea de cutie neagra a aplicatiei este ca un jurnal de sofer care creeaza un istoric al traseelor parcurse. Ideea de baza este ca aceasta optiune sa foloseasca in cazul unui accident pentru a se reconstitui cauzele coliziunii. Aplicatia se ajuta, de asemenea, si de camerele si senzorii iPhone 5 pentru a detecta masinile care se afla in fata soferului si drumul.

Pentru ca are abilitatea de a detecta masinile si drumul, aplicatia poate oferi utilizatorului alerte atunci cand acesta de afla prea aproape de masina din fata lui sau este in pericol sa iasa de pe drum. Totodata, iOnRoad are o optiune care poate estima pretu carburantului si poate oferi informatii despre cat de ecologic este stilul de condus al proprietarului.

Ideea de a folosi realitatea augmentata este deosebita deoarece aceasta tehnologie permite afisarea de notificari cu privire la vehiculele aflate mai in fata de aria vizuala a soferului. Aplicatia iOnRoad poate fi descarcata pentru pretul de 1.99 dolari.

Iata si un material video care prezinta noua aplicatie pentru iPhone 5:

 

 Sursa: SlashGear