Aplicatia Google Translate primeste o imbunatatire seminificativa prin adaugarea Word Lens

19

Google a anuntat ca aduce un update important aplicatiei Translate pentru dispozitivele mobile. Noua versiune a aplicatiei primeste noi optiuni atat in varianta Android, cat si in varianta iOS, unclusiv o facilitate numita Word Lens.

 

Optiunea Word Lens se poate dovedi extrem de utila pentru ca permite utilizatorilor sa fotografieze un text, apoi sa obtina traducerea acestuia in peste 36 de limbi. Acest lucru inseamna ca daca utilizatorul se afla intr-o tara straina ar putea fotografia panourile de pe strada sau semne de circulatie si ar putea sti ce inseamna. Atunci cand utilizatorii indreapta camera foto catre un semn si folosesc Word Lens, textul tradus este suprapus peste acel semn. Una dintre vestile si mai bune in legatura cu acesta facilitate este ca pentru a functiona, Word Lens nu are nevoie de conexiune de date sau conexiune la reteaua Wi-Fi.

 

In prezent, exista suport pentru traducerea din si in engleza pentru franceza, germana, italiana, portugheza, rusa si spaniola. Google planuieste sa adauge suport lingvistic suplimentar in viitor. De asemenea, noua versiune a aplicatiei Translate a facut mai usor procesul de a te adresa cuiva si a primi traducerea. Acum, utilizatorii trebuie doar sa apese pe microfon pentru a incepe inregistrarea si trebuie doar sa mai apese o data pentru a primi traducerea si recunoaste ce limba este vorbita.

 

Actualizarea spera sa faca din Translate app o unealta cu adevarat utila pentru cei care calatoresc in tari straine. Iata si un material video care prezinta cum functioneaza aplicatia Google Translate:

 

 

Πηγή: Slashgear