Aplicatia Google Text-to-speech ajunge in Google Play

34

Google a adaugat o noua aplicatie in magazinul online Google Play. Acesta aplicatie este un motor text-to-speech al Google, iar faptul ca a adaugat-o independent pe Play Store ii ofera gigantului motoarelor de cautare controlul asupra modului in care isi actualizeaza motorul text-to-speech. Deja cateva smartphone-uri de pe piata au propriile astfel de motoare incluse in software.

Totusi, multi prefera sa foloseasca produsele Google pentru ca firma le actualizeaza cu mai multa regularitate decat o fac companiile producatoare de smartphone-uri. Aplicatia Text-to-speech pe care Google tocmai a adaugat-o in Play Store permite citirea si redarea textului care se afla pe ecran. Aplicatia se poate folosi inclusiv in cazul cartilor cumparate din magazinul online.

In plus, Text-to-speech permite Google Translate sa redea cuvintele traduse, astfel incat utilizatorii sa auda cum se pronunta acestea. De asemena, aplicatii ca TalkBack si altele vor putea functiona prin comanda vocala. Aplicatia Google Text-to-speech ofera suport pentru engleza americana, engleza britanica, franceza, germana, italiana, coreeana si spaniola.

Utilizatorii care doresc sa foloseasca noua facilitate o pot activa din meniul setari ale telefonului. Google Text-to-speech are o marime de 9.9 MB si este compatibila cu dispozitivele Android care ruleaza sistemul de operare 4.0.3 sau mai avansat.

 

Πηγή: Slashgear