Aplicatia Gmail pentru iPhone primeste facilitati iOS 8 si notificari interactive

32

Utilizatorii Gmail pe iPhone au anumite dificultati, intrucat aplicatia nu este la fel de dezvoltata ca versiunea pentru Android. Totusi, recent, cei de la Google au adus o actualizare aplicatiei Gmail pentru iOS si i-a adaugat o serie de optiuni care sa profite de capabilitatile sistemului de operare iOS 8.

 

Utilizatorii care folosesc noua versiune a Gmail pentru iOS vor putea sa raspunda mesajelor sau sa le arhiveze atunci cand acestea apar in zona de notificari. In plus, fisierele vor putea fi trimise direct in Gmail prin meniul de sharing al iOS. Si anexele e-mailurilor vor putea fi acum mai usor vizualizate, intrucat utilizatorii vor putea sa selecteze anumite aplicatii care sa acceseze fisierele primite prin e-mail.

 

Din pacate, Gmail pentru iOS ramane inca aproape inutila atunci cand utilizatorii nu sunt conectati la internet, intrucat inca sunt probleme la nivelul chaching-ului de mesaje. Asta spre deosebire de versiunea pentru Android, unde utilizatorii au acces la o serie de optiuni disponibile chiar daca dispozitivul mobil nu este conectat la internet. In prezent, avand in vedere situatia, pare ca aplicatia Outlook pentru iOS este o varianta pentru utilizatorii de iPhone nemultumiti de aplicatia Gmail.

 

Pe langa actualizarea adusa Gmail pentru iOS, Google a lansat recent update-uri si pentru o serie de aplicatii Android cheie: Hangouts, Drive si Play Store. Totusi, actualizarile nu aduc schimbari notabile, cele mai multe dintre ele fiind centrate pe ideea de a aduce design-ul cat mai aproape de nou look Material Design pe care Google il promoveaza.

 

Πηγή: Engadget