Aplicatia Facebook Moments creeaza acum automat materiale video din fotografii

16

Aplicatia Facebook Moments a fost initial destinata sharingului privat de fotografii cu prietenii de pe reteaua sociala. Practic, aplicatia grupeaza fotografiile pe momente apoi sugereaza utilizatorilor sa le dea share catre prietenii care se afla in acele fotografii. Recent, insa, Facebook a adus un update important aplicatiei si a adaugat o facilitate care permite Moments sa genereze materiale video bazate pe imaginile utilizatorului.

 

In mod predefinit, orice moment care contine mai mult de sase fotografii va avea un scurt material video creat din acele imagini. Utilizatorii pot personaliza materialul video schimband melodia de fundal (exista 11 variante diferite de melodii), pot adauga sau elimina fotografii si pot da tag prietenilor. Daca Facebook Moments nu identifica corect fotografiile pe care utilizatorii ar vrea sa le grupeze, acestia isi pot crea singuri un material video dupa dorinta. In plus, daca pana acum aplicatia permitea doar sharingul catre prieteni, acum utilizatorii care creeaza materiale video cu Facebook Moments le pot da share pe pagina personala.

 

Noile functii aduse de actualizare sunt o schimbare importanta, insa nu aduc neaparat o tehnologie revolutionara. Functia Auto Awesome a Google permite deja de ceva vreme crearea de materiale video. Update-ul Facebook Moments mai aduce, pe langa posibilitatea de construire de materiale video, si suport lingvistic suplimentar pentru 34 de limbi.

 

De notat mai este ca aplicatia Facebook Moments este disponibila global, dar exceptie fac Canada si tarile din Uniunea Europeana. In UE, aplicatia a fost interzisa din cauza sistemului de detectare faciala pe care il include.

 

Πηγή: Engadget