Aplicatia de securitate Lookout pentru Android poate fotografia persoana care v-a furat smartphone-ul si va poate trimite imaginea

32

Lookout a lansat un update pentru aplicatia de securitate si aplicatia antivirus pentru Android, astfel ca acum este inclusa si optiunea Lock Cam. Daca telefonul utilizatorului este furat sau este introdusa o parola incorecta de prea multe ori, aplicatia va face o fotografie hotului folosind camera foto frontala. Aceasta imagine va fi trimisa prin e-mail proprietarului de drept al dispozitivului.

Aplicatia trebuie completata prin intermediul crearii unui cont pe site-ul companiei Lookout.com, unde vor fi stocate datele cu privire la posibilele furturi. Atunci cand utilizatorul primeste prin e-mail alerta de securitate si fotografia hotului, se poate loga in contul online pentru a vedea informatii aditionale – cum ar fi unde se afla in acel moment telefonul si unde a fost cu putin timp inainte.

Partea proasta este ca doar utilizatorii Premium au acces la aceasta opiune, iar un abonament Premium costa 30 de dolari pe an. Totusi, acest pret nu este foarte mare, mai ales pentru persoanele care utilizeaza un smartphone in locurile unde exista mari sanse ca acesta sa fie furat. O alta optiune a Lookout permite utilizatorilor sa afiseze propriul mesaj atunci cand smartphone-ul este accesat, in ideea ca a fost gasit de un om care doreste sa-l returneze.

Aplicatia Lookout poate fi descarcata din magazinul online Google Play, cu precizarea ca aceasta este compatibila cu sistemele de operare in functie de dispozitivele pe care va fi folosita. Atunci cand utilizatorii descarca si instaleaza aplicatia, Lookout ofera 2 saptamani de acces Premium in mod gratuit.

 

 

Sursa: SlashGear