Aplicatia care iti permite sa-ti controlezi dispozitivul Mac prin gesturi

25

Control Air, o aplicatie OS X care se poate descarca gratuit din Mac App Store, va permite utilizatorilor acestor sisteme de operare sa-si controleze dispozitivele asa cum n-au mai facut-o pana acum. Aplicatia se foloseste de camera Mac pentru a interpreta o varietate de gesturi care sa determine o serie de actiuni in interiorul anumitor aplicatii.

 

La baza, sistemul prin care functioneaza Control Air aplicatia este urmarirea degetului utilizatorului cu ajutorul camerei Mac. Programul ofera suport pentru o varietate de gesture. Spre exemplu, atunci cand utilizatorul trece cu degetul de la stanga la dreapta, aceasta actiune poate fi folosita pentru inceperea redarii, saltul peste o melodie, schimbarea volumului sunetului sau alte actiuni. Control Air este compatibila cu aplicatiile Spotify, Rdio, Netflix, QuickTime, VLC si Vox, insa se promite ca in viitorul apropiat suportul pentru servicii sa se extinda.

 

Aplicatia a fost dezvoltata de cei de la eyeSight si functioneaza pe MacBook Air, MacBook Pro si computerele iMac care ruleaza sistemul de operare OS X 10.9 sau mai nou. Recunoasterea gestuala se face de la maxim 1.5 metri distanta. eyeSight a oferit interfate care pot fi controlate gestual si altor companii ca Lenovo, Philips si Toshiba.

 

Iata si un material video care prezinta cum functioneaza aplicatia Control Air:

 

 

Πηγή: BGR