Aplicatia Android care iti transforma smartphone-ul intr-un detector de cutremure

253

Smartphone-urile au deja capacitatea de a anunta utilizatorii in cazul in care se produc cutremure, insa o echipa de cercetatori vrea sa duca totul la un alt nivel. Specialistii au dezvoltat o aplicatie care permite smartphone-urilor Android sa detecteze cutremurele.

 

Aplicatia se numeste MyShake si se foloseste de senzorii dispozitivului pentru a detecta miscarile tectonice si a compara aceste informatii cu date de la alti utilizatori. Astfel, totul devine o retea cu date seismice interconectate. Datele coroborate si datele de la senzori cu siguranta devin foarte utile atunci cand aplicatiile traditionale nu pot da informatii in legatura cu cutremurele.

 

Deocamdata, aplicatia MyShake se afla in faza de dezvoltare, dar este posibil ca ea sa devina un instrument important in viitor, pe masura ce facilitatile pe care le ofera vor deveni stabile si de incredere. De mentionat este ca sistemul aplicatiei va fi cu atat mai eficient cu cat vor exista mai multi utilizatori. Cercetatorii se gandesc, de asemenea, sa dezvolte si o versiune iOS a MyShake.

 

Iata si un material video cu aplicatia:

 

 

Πηγή: Engadget