Aplicatia 500px pentru iOS a fost redesenata si seamana cu un Instagram pentru profesionisti

28

500px este un serviciu construit in jurul ideii ca permite fotografilor profesionisti sa incarce imaginile pe care le-au surprins cu camerele DSLR, direct de pe PC. Totusi, cei din spatele serviciului sunt perfect constienti ca si utilizatorii mobile sunt importanti si inceaca acum sa concureze mai direct cu servicii ca Instagram sau Flickr.

 

500px a adus un update aplicatiei pentru iOS, iar actualizarea aduce o experienta complet noua pentru utilizatori. Exista un nou feed pe pagina principala care face mai usor pentru utilizatori sa tina pasul cu ceilalti fotografi care au activitate in retea. Pe scurt, acest feed este unul similar cu ce se intampla in alte aplicatii foto, dar asta nu e neaparat ceva rau, mai ales pentru utilizatorii carora le place sa foloseasca retele sociale. In plus, a fost integrata si o noua sectiune Discovery care, la fel ca si sectiunea Explore a Flickr, permite utilizatorilor sa navigheze si sa gaseasca imagini care ar putea sa le placa si pe care nu le-au descoperit deja. Noua interfata face mai usor uploadul de imagini sau gasirea altor utilizatori, iar adaugarea catorva unelte de editare specifice Adobe va permite fotografilor sa isi puna mai bine in evidenta fotografiile.

 

Deocamdata, aceasta versiune a aplicatiei 500px este disponibila doar pentru iOS, insa urmeaza curand si lansarea pentru sistemul de operare Android. Cel mai probabilca nu va exista si o versiune pentru smartphone-urile Lumia sau pentru dispozitivele Chromebook, daca luam in considerare faptul ca 500px a renuntat la suportul pentru Windows Phone, Windows 8 si Chrome OS inca din luna aprilie.

 

Πηγή: Engadget