AOC dezvolta o serie de monitoare ergonomice

27

Odata cu cresterea exigentelor pe care utilizatorii le au fata de monitoarele pe care le folosesc, ultimele generatii de modele AOC ofera un numar impresionant de caracteristici: de la cele care contribuie la protejarea ochilor, a spatelui si a gatului, la tehnologiile ce ofera o experienta de vizualizare fara cusur. Pentru ca tot mai multi utilizatori adopta un stil de viata digitalizat, AOC intampina nevoile acestora si integreaza aceste calitati in toate modelele sale, indiferent de categoria din care fac parte.

 

Prin crearea gamei variate de functii ergonomice in spatiul de lucru, angajatorii pot oferi astfel cele mai bune conditii la locul de munca. Multe dintre aceste functii isi propun sa maximizeze productivitatea si sa protejeze sanatatea utilizatorilor, reducand oboseala si disconfortul.

image001

Majoritatea monitoarelor AOC dispune de o gama extinsa de functii ergonomice. De exemplu, functia de pivotare permite utilizatorului sa roteasca panoul la 90°, din modul landscape, in modul portrait. In plus, atunci cand monitorul se afla in modul portrait, o lungime mai mare a textului poate fi expusa, ceea ce duce la eliminarea scrolling-ului in interiorul documentului. Pentru a obtine unghiul corect pentru o vizulizare optima, poate fi de ajutor ca monitorul sa fie rotit, astfel incat linia de vizualizare a utilizatorului sa fie cat se poate de perpendiculara pe suprafata ecranului. Atunci cand mai multi utilizatori privesc la acelasi ecran, ajustarea pivotului poate maximiza lizibilitatea pentru toti cei prezenti. Prin reglarea inaltimii de pana la 130 milimetri utilizatorii pot alinia ecranul cu propria inaltime, adaptand pozitia acestuia la situatiile de lucru sau preferintele individuale. Aceasta functie poate ajuta la evitarea problemelor de sanatate precum cele care afecteaza gatul, spatele sau umerii.

2436Pwa_high_adjustment_01

In plus, in afara beneficiilor ergonomice, AOC a integrat in doua dintre modelele sale (E2276VWM6 si E2476VWM6) functia Anti-Blue Light. Aceasta tehnologie reduce lumina albastra daunatoare si previne oboseala ochilor. Cu rezolutie Ultra HD (3840 x 2160), monitorul ofera mai mult de 8.29 milioane de pixeli, ceea ce inseamna de pana la patru ori numarul de pixeli al panourilor Full HD. Astfel, tehnologia 4K permite utilizatorilor sa se bucure de mult mai multe detalii uimitoare decat pana acum.

 

La fel de important pentru imagini clare este timpul de raspuns al monitorului. Cu cat este mai scurt timpul de raspuns, cu atat utilizatorii vor experimenta mai putin motion blur. Cu un timp de raspuns de mai putin de 5 ms, monitoare precum AOC U2868PQU sunt potrivite pentru lucrul cu documentele de tip Office, dar si pentru a privi filme sau videoclipuri, ori pentru a se bucura de jocurile preferate. Dimensiunile monitoarelor de 28” sau mai mari ofera utilizatorilor confort, minimizand pe cat de mult posibil scrolling-ul sau switch-ul intre diferite monitoare.

 

Mai sunt de mentionat functiile „picture-in-picture” si „picture-by-picture”, precum si software-ul inovator Screen+, ce imparte ecranul monitorului in patru panouri individuale si permite utilizatorilor sa priveasca simultan imagini din diferite surse, se regasesc in cerintele celor mai multi utilizatori.