Android Nougat se chinuie – cota de piaţă este încă sub antica versiune Gingerbread

348

Google pregăteşte lansarea primei actualizări pentru Android Nougat, de la 7.0, la 7.1, dar ritmul de creştere a cotei de piaţă a celui mai nou sistem de opeare pentru terminalele mobile este extrem de lent acesta fiind în topul celor mai utilizate versiuni de Android, sub antica versiune 2.3 Gingerbread (decembrie 2010). De asemenea se află şi sunt versiunea 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS).

 

Nougat avea la data de 5 decembrie, potrivit datelor publicate de Google, o cotă de doar 0,4%, fiind doar peste străvechea versiune 2.2 Froyo (lansată în mai 2010) care mai deţinea doar 0,1% din segmentul Android. Nougat se afla sub ICS Gingerbread, care deţineau fiecare o cotă de 1,2% pe data de 5 decembrie a.c.

 

Android Lollipop este în continuare cel mai răspândit sistem de operare mobile de la Google, cele două versiuni, 5.0 şi 5.1, cumulând o cotă de piaţă de 34%. Marshmallow, adică Android 6.0 avea o cotă de 26% din piaţă, depăşit cotele Android 4.4 KitKat (24%) şi cele trei versiuni de Jelly Bean (4.1.x, 4.2.x şi 4.3) care deţineau în total 13,8% din universul Android.

 

Evident, este aşteptată o creştere a cotei de piaţă a versiunii Nougat, odată cu lansarea de noi terminale mobile în 2017 şi odată cu actualizările, dar ritmul de creştere actual, a cotei de piaţă, pare să fie sub aşteptări.

 

ANDRO

Πηγή: GOOGLE